WPBeginner https://www.wpbeginner.com/tr Beginner's Guide for WordPress Fri, 12 Jul 2024 15:43:22 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.3 WordPress için En İyi 9 QR Kodu Eklentisi (Uzman Seçimleri) https://www.wpbeginner.com/tr/showcase/best-qr-code-plugins-for-wordpress-expert-picks/ https://www.wpbeginner.com/tr/showcase/best-qr-code-plugins-for-wordpress-expert-picks/#comments Fri, 12 Jul 2024 10:00:00 +0000 https://www.wpbeginner.com/?p=230718 WordPress’te farklı QR kodu eklentilerini deniyorduk ve bilgi depolamaktan çok daha fazlasını yapabildiklerini keşfettik. Örneğin, bunları çevrimiçi mağazanızda ürün satmak, ödeme toplamak ve daha fazlası için kullanabilirsiniz. Bu nedenle, her türlü kullanım durumu için en iyi WordPress QR kodu eklentilerini araştırdık ve test ettik. Bu… Daha fazla bilgi edinin »

The post WordPress için En İyi 9 QR Kodu Eklentisi (Uzman Seçimleri) first appeared on WPBeginner.

]]>
WordPress’te farklı QR kodu eklentilerini deniyorduk ve bilgi depolamaktan çok daha fazlasını yapabildiklerini keşfettik.

Örneğin, bunları çevrimiçi mağazanızda ürün satmak, ödeme toplamak ve daha fazlası için kullanabilirsiniz.

Bu nedenle, her türlü kullanım durumu için en iyi WordPress QR kodu eklentilerini araştırdık ve test ettik.

Bu yazıda, sitenize benzersiz QR kodları eklemenize olanak tanıyan en iyi WordPress eklentilerinden bazılarını paylaşacağız.

Best QR Code Plugins for WordPress to Generate QR Codes

Neden QR Kod Eklentisi Kullanılmalı?

QR kodu (veya Hızlı Yanıt kodu), kullanıcıyı bir URL’ye veya başka bir veriye yönlendiren, çoğunlukla siyah ve beyaz olan benzersiz bir soyut kare tasarımdır.

Kullanıcılarınızın bilgiye erişmek için tarayabilecekleri bir QR kodu oluşturmak için WordPress QR kodu eklentilerini kullanabilirsiniz.

QR kodları, dijital pazarlama ve müşteri hizmetlerinde doğrudan çevrimiçi kaynaklara, promosyonlara veya ürün ayrıntılarına bağlantı vermek için kullanılır.

Fiziksel ve dijital alanlar arasında bir köprü oluşturarak kullanıcı deneyimini basitleştirir ve kullanıcı etkileşimini artırır.

Ayrıca, QR kodları potansiyel olarak pazarlama stratejilerini güçlendirebilir ve müşteri katılımını artırabilir.

WordPress için QR Kod Eklentilerini Nasıl Test Ettik ve İnceledik?

Çevrimiçi ve çevrimdışı dünyalar arasındaki entegrasyona yardımcı olabilecek, WordPress siteleri için özel olarak üretilmiş birkaç QR kodu eklentisini test ettik.

En popüler QR kodu eklentilerini test ederken aşağıdaki kriterleri kapsamlı bir şekilde inceledik:

  • Kullanım Kolaylığı: QR kod eklentilerinin WordPress web sitesi sahipleri, özellikle de kodlama konusunda bilgili olmayan kişiler için kurulumu ve yapılandırması basit olmalıdır. Kullanıcı arayüzü sezgisel olmalı ve yeni başlayanlar için bile QR kodları oluşturmayı kolaylaştırmalıdır.
  • Özellikler: Statik ve dinamik QR kodu oluşturma, özelleştirme seçenekleri ve veri izleme yetenekleri gibi sunulan işlevlerin çeşitliliğini göz önünde bulunduruyoruz.
  • Güvenilirlik: Yalnızca kendi test ettiğimiz ve incelediğimiz eklentileri dahil ettik.
  • Ücretsiz vs. Premium: Her birinin değer önerisini göz önünde bulundurarak ve ücretsiz sürümlerin sınırlamalarını vurgulayarak hem ücretsiz hem de premium seçenekleri araştırdık.

Neden WPBeginner’a Güvenmelisiniz?

WPBeginner, WordPress eklentileri, SEO, barındırma, çevrimiçi pazarlama ve daha fazlası konusunda uzun yıllara dayanan deneyime sahip uzmanlardan oluşan bir ekiptir.

Size en iyi önerileri sunmak için bu listede adı geçen WordPress için her QR kodu eklentisini kapsamlı bir şekilde inceledik. Ayrıntılar için editoryal sürecimize bakın.

WordPress için En İyi QR Kodu Eklentileri

Aceleniz varsa, karar vermek için uzman seçimlerimize hızlıca bir göz atın.

#PluginsBest ForPricing
🥇Shortcodes UltimateCustom shortcodes and QR codes generator$39/year
🥈Automator QR Code GeneratorCreating automated workflows with QR codes$149/year
🥉Kaya QR CodeQR codes for pages, posts, sidebarsFree
4QyrrCreating dynamic QR codesFree
5QR Code MeCard/vCardCreating QR codes for sharing contactsFree

Aşağıda, WordPress için en iyi QR kodu eklentilerinden oluşan uzman seçimimizi bulacaksınız. Hem ücretli hem de ücretsiz WordPress QR kodu eklentileri vardır, bu nedenle gereksinimlerinize uygun bir eklenti seçebilirsiniz.

1. Shortcodes Ultimate

Shortcode Ultimate

Shortcodes Ultimate, sayfalarınıza özel kısa kodlar eklemenizi sağlayan güçlü bir WordPress eklentisidir. Bu kullanışlı kısa kodlardan biri, web sitenizde özel bir QR kodu görüntülemenizi sağlar.

Kısa kodu özelleştirmenize ve kullanıcılarınızın QR kodunu tarayarak açmasını istediğiniz herhangi bir istem eklemenize olanak tanır. Ayrıca QR kodunun boyutunu, rengini, arka planını ve hata düzeltmesini de özelleştirebilirsiniz.

Shortcodes Ultimate’ın Artıları

  • QR kodu için bir kısa kod şablonu da dahil olmak üzere hazır kısa kodlar.
  • İçeriğinizi yayınlamadan önce nihai sonucu görmek için canlı önizleme seçeneği.
  • Kısa kodlar oluşturmak için özel widget.
  • Tamamen özelleştirilebilir ve popüler WordPress temalarıyla çalışır.

Shortcodes Ultimate’ın Eksileri

  • Kısa kodunuza özel nitelikler eklemek için temel kodlama bilgisine ihtiyacınız var.
  • Premium sürüm biraz pahalıdır ancak müşteri desteğine erişmenizi sağlar. Bununla birlikte, eklentinin ücretsiz sürümü QR kodu görüntülemek için bir kısa kod oluşturmanıza olanak tanır.

Shortcodes Ultimate’ı Neden Öneriyoruz? Shortcodes Ultimate, WordPress sitenize özel bir QR kodu eklemenizi sağlayan güvenilir bir eklentidir. QR kodunuz için renk, boyut, arka plan ve daha fazlasını değiştirmek için mükemmel özelleştirme seçenekleri sunar. Ayrıca, WordPress’te tamamen özelleştirilmiş bir QR kodu görüntülemek için kolayca veri öznitelikleri ekleyebilirsiniz.

Fiyatlandırma: Tek bir site lisansı için yıllık 39$’dan başlar.

2. Automator QR Kod Oluşturucu

Uncanny Automator

Automator QR Code Generator, Uncanny Automator WordPress eklentisi için bir entegrasyondur. WordPress web sitesi verilerinize dayalı olarak QR kodları oluşturmayı içeren otomatik iş akışları oluşturmanıza olanak tanır.

Örneğin, çevrimiçi mağazanızdaki ürün verilerini depolamak, etkinlikleriniz için bilet bilgilerini içermek veya e-öğrenme platformunuzdaki öğrenci kayıtlarına bağlantı vermek için bir QR kodu kullanabilirsiniz.

Özelleştirme seçenekleri oluşturduğunuz belirli iş akışına bağlı olsa da Automator, QR kodunda kullanılan veriler (metin, URL’ler vb.) üzerinde kontrol sunar. Ayrıca, QR kodunun kendisinin boyut ve hata düzeltme gibi bazı özelleştirmeleri de mümkündür.

Automator QR Code Generator’ın Artıları

  • WordPress sitenizdeki kullanıcı eylemlerine veya diğer olaylara göre otomatik olarak QR kodları oluşturun.
  • Güçlü otomasyon olanakları için Uncanny Automator ekosistemindeki diğer eklentilerle entegre olur.
  • QR kodu verileri ve görünümü için belirli bir düzeyde özelleştirme sunar.
  • WooCommerce, LearnDash ve daha fazlası dahil olmak üzere üçüncü taraf WordPress eklentileri ve uygulamalarıyla yüzlerce güçlü entegrasyon.

Automator QR Code Generator‘ın Eksileri

  • Otomatik iş akışları kurmak biraz teknik bilgi gerektirebilir.
  • Özelleştirme seçenekleri biraz sınırlıdır.

Automator QR Code Generator’ı Neden Öneriyoruz? Uncanny Automator en iyi WordPress web sitesi otomasyon yazılımıdır. QR Code Generator, özel ihtiyaçlarınıza göre QR kodu oluşturmayı otomatikleştirerek zamandan ve emekten tasarruf etmenizi sağlar.

Fiyatlandırma: Yıllık 149 dolardan başlayan Uncanny Automator planını satın almanız gerekecek.

3. Kaya QR Kodu

Kaya  QR Code

Kaya QR Code ücretsiz bir WordPress QR kod eklentisidir. Açılış sayfalarınıza, yazılarınıza, kenar çubuklarınıza ve diğer içerik alanlarınıza QR kodları oluşturmanıza ve eklemenize olanak tanır.

Web sitenizin widget ‘a hazır alanlarına QR kodu eklemenizi sağlayan yerleşik bir widget’a sahiptir. QR kodunu sitenizin herhangi bir yerinde görüntülemek için kısa kod oluşturucuyu da kullanabilirsiniz.

Kaya QR Kod’un Artıları

  • Özelleştirme seçenekleri, QR kodunuzun öne çıkması için görüntüyü gölgelendirmeyi de içerir.
  • Fareyle üzerine gelindiğinde gösterilen QR koduna alternatif bir metin eklemenizi sağlar.
  • Tıklanabilir QR kodları oluşturabilirsiniz, böylece kullanıcı tıklayabilir ve açılış sayfasını ziyaret edebilir.
  • WordPress multisite ağı ve WooCommerce ile tamamen uyumludur.

Kaya QR Kod’un Eksileri

  • QR kodu görünürlüğü özelleştirme seçenekleri sınırlıdır.
  • Eklenti tüm WordPress temaları ve eklentileri ile uyumlu olmayabilir.

Neden Kaya QR Code’u Öneriyoruz: Kaya QR Code ücretsiz bir WordPress QR kod oluşturucu eklentisidir. WordPress sitenizin herhangi bir yerine QR kodu oluşturmak ve eklemek de dahil olmak üzere temel seçenekleri sunar. Onu QR kod eklentilerinden farklı kılan şey, QR kodunuzu tıklanabilir hale getirme yeteneğidir.

Fiyatlandırma: Ücretsiz

4. Qyrr

Qyrr

Qyrr, QR kodlarını kolayca oluşturmanızı, yönetmenizi ve izlemenizi sağlayan ücretsiz bir WordPress QR kodu eklentisidir. Ayrıca tasarımı değiştirmeden düzenlenebilen dinamik QR kodları oluşturmanıza da olanak tanır.

Qyrr kullanmanın en iyi yanı, kişiselleştirmek için QR kodunun içine logonuzu veya metninizi eklemenize izin vermesidir.

Qyrr’ın Artıları

  • QR kodunun kaç kez tarandığını tam olarak takip edebilirsiniz.
  • Toplu olarak QR kodları oluşturmanıza olanak tanır.
  • HD kalitesi için QR kodunu bir SVG dosyasında dışa aktarmanıza olanak tanır.
  • Qyrr, WordPress blok editörü ile uyumludur ve QR kodunuzu görüntülemek için özel bir blok kullanabilirsiniz.

Qyrr’ın Eksileri

  • Ücretsiz sürüm sınırlı özelliklere sahiptir ve dinamik QR kodu, izleme ve toplu QR kodu oluşturucu gibi seçeneklere erişmek için premium sürüme ihtiyacınız olacaktır.
  • Eklentinin biraz öğrenme eğrisi vardır ve bu listedeki diğer QR kodu eklentilerinden bazıları kadar acemi dostu olmayabilir.

Neden Qyrr’ı Öneriyoruz: Qyrr ‘ın temel özelliklere sahip ücretsiz bir planı vardır ve premium planı dinamik QR kodları, izleme ve yönetim ve toplu QR kodu oluşturucu ile birlikte gelir. Ayrıca ömür boyu plan da var, yani eklentiyi bir kez satın alıp sonsuza kadar kullanabilirsiniz.

Fiyatlandırma: Ücretsiz. Premium planlar tek site lisansı için yıllık 39$’dan başlar. Aynı lisans için 119,99 $ ödeyerek ömür boyu erişim elde edebilirsiniz.

5. QR kodu MeCard/vCard

QR Code MeCard/VCard

QR kodu MeCard/vCard, iletişim bilgilerinizi kullanıcılarla paylaşmak için oluşturulmuş ücretsiz bir WordPress QR kodu eklentisidir. Bir kısa kod veya özel widget kullanarak QR kodunu WordPress sitenize ekleyebilirsiniz.

Eklenti, iletişim numaranız, e-posta adresiniz ve diğer ayrıntılar gibi kişisel bilgilerinizi MeCard veya vCard biçiminde içeren bir QR kodu oluşturmanıza olanak tanır. Web sitenizin ziyaretçileri daha sonra QR kodunu tarayabilir ve iletişim bilgilerini adres defterlerine kaydedebilir.

QR kodlu MeCard/vCard’ın artıları

  • İletişim bilgilerini kullanıcılarla paylaşmak için MeCard ve vCard’ın en son sürümlerini destekler.
  • QR kodları tamamen özelleştirilebilir, logonuzu eklemenize, rengi değiştirmenize ve boyutu değiştirmenize olanak tanır.
  • WordPress’teki mevcut kullanıcı profilinizle bir QR kodu oluşturmanıza olanak tanır.
  • Bir kısa kod veya widget kullanarak QR kodunu web sitenizin sayfalarına veya gönderilerine eklemek kolaydır.

QR kodlu MeCard/vCard’ın eksileri

  • İletişim bilgilerini paylaşmakla sınırlıdır ve gelişmiş özellikler sunmaz.
  • QR kodunu kullanarak kaç kişinin iletişim bilgilerinizi kaydettiğine dair herhangi bir analiz veya veri bulunmamaktadır.

QR code MeCard/vCard’ı Neden Öneriyoruz? QR code MeCard/vCard, kullanıcılarla iletişim bilgilerini paylaşmak için basit ve ücretsiz bir WordPress eklentisidir. Sayfalarınıza, yazılarınıza, kenar çubuğunuza, altbilginize ve widget’a hazır alanlarınıza QR kodları eklemenizi sağlar. Kullanıcılarınız daha sonra iletişim bilgilerinizi tarayabilir ve anında adres defterlerine kaydedebilir.

Fiyatlandırma: Ücretsiz

6. AffiliateWP

AffiliateWP

AffiliateWP piyasadaki en iyi WordPress satış ortaklığı yönetim eklentisidir. Geniş bir kitleye ulaşmak ve satışlarınızı artırmak için yönlendirme bağlantıları, satış ortaklığı banner’ları ve satış ortaklığı QR kodları oluşturmanıza olanak tanır.

Eklenti, satış ortaklığı programınızı büyütmek için e-posta pazarlama entegrasyonu da dahil olmak üzere güçlü satış ortaklığı büyüme araçlarıyla birlikte gelir. Ayrıca düzinelerce dili destekler, böylece ortaklık programını kendi dilinizde kurabilir ve yönetebilirsiniz.

Daha fazla ayrıntı için WooCommerce’e nasıl kolayca satış ortaklığı programı ekleyebileceğinize ilişkin kılavuzumuza bakın.

AffiliateWP’nin Artıları

  • Satış ortağı bağlantılarınız için özel QR kodları oluşturun.
  • Çevrimdışı tıklamalar almak için kartvizitlerinizdeki QR kodlarını paylaşın.
  • Stripe veya PayPal ile satış ortaklarınıza tek tıkla ödeme.
  • Satış ortaklığı programınızı geliştirmek için eksiksiz ve ayrıntılı satış ortaklığı raporları.

AffiliateWP’nin Eksileri

  • QR kodları web sitenizde basit satış ortaklığı bağlantılarından daha fazla yer kaplayabilir.

AffiliateWP’yi Neden Öneriyoruz: AffiliateWP, WordPress siteleri için en iyi satış ortaklığı yönetim eklentisidir. Satış ortaklığı programınızı kurmak ve yürütmek için güçlü özelliklerle birlikte gelir. Örneğin, işinizi büyütmek için satış ortaklığı bağlantıları, satış ortaklığı açılış sayfaları ve QR kodları oluşturmanıza olanak tanır.

Fiyatlandırma: Kişisel planın yıllık ücreti 149,60 ABD dolarıdır. Ancak, satış ortağı QR kodları oluşturmak ve büyüme araçlarına erişmek için yıllık 199,60 ABD doları olan Plus planına ihtiyacınız olacak.

7. UPI QR Kodu

UPI QR Code

UPI QR Code, WooCommerce mağazaları için ücretsiz bir WordPress QR kodu eklentisidir. Ödeme sayfasında benzersiz bir QR kodu göstererek müşterilerden anında ödeme kabul etmenizi sağlar.

Eklenti Hindistan’daki dijital ödemeler için tasarlanmıştır ve Paytm, PhonePe, Google Pay ve daha fazlası dahil olmak üzere ülkede çalışan tüm UPI (Birleşik Ödemeler Arayüzü) uygulamalarıyla çalışır.

Müşterileriniz QR kodunu tarayabilir, PIN kodlarını girebilir ve ödeme hemen banka hesabınıza yatırılır.

UPI QR Kodunun Artıları

  • Anında ödemeler ve hiçbir ödemede işlem ücreti yok.
  • Tüm UPI uygulamalarıyla çalışır ve kullanıcıların çevrimiçi mağazanızda ödeme yapmak için favori ödeme uygulamalarını seçmelerine olanak tanır.
  • WooCommerce ile kullanıma hazır entegrasyon ve acemi dostu.
  • Hiçbir gizli ücret olmadan ve tamamen ücretsiz olarak küçük işletmeler için tasarlanmıştır.

UPI QR Kodunun Eksileri

  • UPI ödemeleri ile sınırlıdır ve kredi kartı gibi diğer ödeme yöntemlerine izin vermez.
  • Hint Rupisi cinsinden ödeme kabul eder, bu da uluslararası para biriminin kabul edilmediği anlamına gelir. Ayrıca Hint e-ticaret mağazaları ile sınırlıdır.

Neden UPI QR Code’u Öneriyoruz: UPI QR Code, WooCommerce ile kolayca entegre olan güçlü bir eklentidir. Hindistan’da bir online mağaza işletiyorsanız, bu eklenti herhangi bir işlem ücreti veya gizli masraf olmadan ödeme kabul etmenize yardımcı olabilir.

Fiyatlandırma: Ücretsiz

8. Güzel Bağlantılar

Is Pretty Links the right link management plugin for your affiliate website?

Pretty Links en iyi WordPress affiliate link yönetimi ve URL kısaltıcı eklentisidir. WooCommerce mağazanız için özel ödeme bağlantıları oluşturmanıza ve üçüncü taraf bir QR kodu eklentisi kullanarak bağlantılarınızı QR kodlarına dönüştürmenize olanak tanır.

Eklenti, uzun satış ortaklığı bağlantılarınızı kısaltmanıza olanak tanır. Ayrıca, sosyal profillerinizde ve diğer platformlarda satış ortaklığı bağlantılarını paylaştığınızda profesyonel görünmeleri için bağlantılarınıza marka ekleyebilirsiniz.

Pretty Links’in Artıları

  • Kaya QR Code ve Qyrr gibi QR kod eklentileri ile kolay entegrasyon.
  • Satış ortaklığı bağlantılarınız için izlenebilir QR kodları oluşturmanızı sağlar.
  • Kullanıcıları açılış sayfalarınıza göndermek ve satış yapmadan önce ek bilgi almak için özel yönlendirme bağlantıları oluşturabilirsiniz.
  • Hangi kampanyanın en iyi performansı gösterdiğini görmek için satış ortaklığı bağlantılarınızı takip eder.

Pretty Links’in Eksileri

  • Pretty Links ile QR kodları oluşturmak ve paylaşmak için üçüncü taraf bir WordPress QR kodu eklentisine ihtiyacınız olacak.

Pretty Links’i Neden Öneriyoruz? Pretty Links en iyi WordPress URL kısaltıcı eklentisidir. Uzun, çekici olmayan satış ortaklığı bağlantılarınızı özelleştirilmiş, güzel URL’lere dönüştürebilir. Satış ortaklığı bağlantılarınız için izlenebilir QR kodları oluşturmak için Kaya QR veya Qyrr gibi bir QR kodu eklentisine bağlayabilirsiniz.

Fiyatlandırma: Başlangıç planı, tek bir site lisansı için yıllık 99,60 ABD dolarıdır.

9. OptinMonster

OptinMonster – The best WordPress popup plugin

OptinMonster, piyasadaki en iyi potansiyel müşteri oluşturma ve dönüşüm optimizasyon yazılımıdır. Kullanıcıları bir etkinliğe kaydolmaya, bir e-kitap indirmeye veya ürünlerinizde indirimli bir teklif almaya yönlendiren özel bir QR kodu görüntüleyen güzel pop-up kampanyaları oluşturmanıza olanak tanır.

Popup kampanyaları için yüzlerce hazır şablonla birlikte gelir. Trafiğinizi ve gelirinizi artırmak için hızlıca bir lightbox popup kampanyası oluşturabilir, bir QR kodu ekleyebilir ve hedef kitlenizi seçebilirsiniz.

Bonus Okuma: OptinMonster ile E-posta Abonelerimizi Nasıl %600 Artırdık?

OptinMonster’ın Artıları

  • Potansiyel müşteri oluşturmaya ve satışlarınızı artırmaya yardımcı olan güçlü dönüşüm optimizasyonu.
  • Kullanıcınız web sitenizden ayrılmak üzereyken bir açılır pencereyi tetikleyen Exit-Intent teknolojisi.
  • Sayfaya özel hedefleme, pop-up kampanyalarını ihtiyaç duyduğunuz yerlerde görüntülemenize olanak tanıyarak pazarlama kampanyanız üzerinde tam kontrol sahibi olmanızı sağlar.
  • Tıklandığında kişiselleştirilmiş optin pop-up’ları açan MonsterLinks tıklanabilir bağlantıları ile birlikte gelir. Etkileşimi artırmak için kullanıcı bir bağlantıya tıkladığında bir QR kodu gösterebilirsiniz.

OptinMonster’ın Eksileri

  • Bu tipik bir QR kodu eklentisi değildir. Bir QR kodu oluşturmak ve bunu açılır pencere kampanyanızla kullanmak için üçüncü taraf bir WordPress QR kodu eklentisine ihtiyacınız olacak.

OptinMonster’ı Neden Öneriyoruz? OptinMonster en iyi potansiyel müşteri oluşturma yazılımıdır. Her ekran boyutunda veya cihazda iyi görünen güzel ve duyarlı pop-up kampanyaları ile birlikte gelir. Pazarlama kampanyalarınıza mobil cihazlardan taranması kolay olan önceden oluşturulmuş QR kodları ekleyebilirsiniz. QR kodları da izlenebilir, böylece tam olarak kaç kişinin onlarla etkileşime girdiğini bilirsiniz.

Fiyatlandırma: Temel plan, tek bir site lisansı için aylık 9 ABD dolarıdır (yıllık olarak faturalandırılır) ve lightbox açılır pencere kampanyaları oluşturmanıza olanak tanır.

Bonus: WPForms

WPForms Site

WPForms, WordPress için en iyi iletişim formu eklentisidir. Stripe ve PayPal için ödeme formları da dahil olmak üzere binlerce hazır form şablonuyla birlikte gelir.

Ödeme formunuz için bir QR kodu oluşturmak için üçüncü taraf bir eklenti kullanabilir ve bunu WordPress sitenizin herhangi bir yerine ekleyebilirsiniz. Online ödemeleri hızlı bir şekilde kabul etmenizi sağlayacaktır.

Dahası, basit bir sipariş formu oluşturabilir ve ödeme QR kodunu WordPress formunuza ekleyebilirsiniz. Sipariş formunu doldurduktan sonra, kullanıcı QR kodunu tarayabilir ve tercih ettiği ödeme yöntemini kullanarak ödeme yapabilir.

WPForms’un Artıları

  • Stripe, PayPal ve diğer ödeme yöntemleriyle güçlü entegrasyonlar.
  • Farklı çevrimiçi işletmeler için hazır ödeme formları.
  • Kodlama yapmadan herhangi bir formu özelleştirmek için sürükle ve bırak form oluşturucu.
  • WordPress sitenizin herhangi bir yerine form eklemek için form widget’ları ve kısa kodlar.

WPForms’un Eksileri

  • WPForms yerleşik bir QR kodu oluşturucu ile birlikte gelmez. Ancak, WordPress formlarınıza QR kodları eklemek için üçüncü taraf bir eklenti kullanabilirsiniz.

Neden WPForms’u Öneriyoruz: WPForms piyasadaki en popüler ve en iyi WordPress form eklentisidir. Popüler ödeme yöntemlerini destekler ve çevrimiçi ödemeleri hızlı bir şekilde kabul etmek için düzinelerce QR kod hizmetiyle entegre olur.

Fiyatlandırma: Yıllık 49,50$’dan başlıyor. Ödeme yöntemleri için, WordPress form eklentisini 5 siteye kadar eklemenize olanak tanıyan WPForms Pro planına ihtiyacınız olacak.

WordPress için En İyi QR Kod Eklentisi Hangisi?

En iyi WordPress QR kodu eklentisi olarak Shortcodes Ultimate ‘ı öneriyoruz. Özel QR kodları oluşturmanıza ve markanıza uyacak şekilde renklerini, boyutlarını ve arka planlarını düzenlemenize olanak tanır.

Alternatif olarak, QR kodlarını kullanarak yüzlerce entegrasyonla iş akışlarını otomatikleştirmek istiyorsanız, Uncanny Automator tarafından Automator QR Code Generator en iyi seçimdir. Alışveriş sepeti ödemelerini, üyelik sitelerini, öğrenme yönetim sistemlerini ve daha fazlasını yönetmenizi sağlar.

Kaya QR Code Generator ve Qyrr da harika ücretsiz WordPress QR kod eklentileridir. Her iki ücretsiz QR kod eklentisi de favori satış ortaklığı hizmetleriniz, e-posta pazarlama hizmetleriniz ve diğer WordPress eklentilerinizle sorunsuz bir şekilde entegre olur.

Umarız bu makale WordPress için en iyi QR kodu eklentilerini bulmanıza yardımcı olmuştur. İşinizi büyütmek için diğer WordPress kılavuzlarımıza da göz atmak isteyebilirsiniz.

Web Siteniz İçin En İyi WordPress Kılavuzları

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

The post WordPress için En İyi 9 QR Kodu Eklentisi (Uzman Seçimleri) first appeared on WPBeginner.

]]>
https://www.wpbeginner.com/tr/showcase/best-qr-code-plugins-for-wordpress-expert-picks/feed/ 1
Pinterest Öldü mü? Blogunuza Pinterest Trafiğini Nasıl Artırırsınız? https://www.wpbeginner.com/tr/opinion/is-pinterest-dead-how-to-supercharge-pinterest-traffic-to-your-blog/ https://www.wpbeginner.com/tr/opinion/is-pinterest-dead-how-to-supercharge-pinterest-traffic-to-your-blog/#comments Thu, 11 Jul 2024 10:00:00 +0000 https://www.wpbeginner.com/tr/opinion/is-pinterest-dead-how-to-supercharge-pinterest-traffic-to-your-blog/ Pinterest’in öldüğüne dair bir söylenti dolaşıyor. Ancak aylık yarım milyara yakın aktif kullanıcısıyla buna inanmak zor. Pinterest, kullanıcıların ‘pin’ler aracılığıyla ilham verici içerikleri derleyip paylaştığı ve dünya çapındaki yaratıcıların çok çeşitli fikirlerini keşfettiği görsel bir keşif platformudur. Pinterest kullanıcılarının çoğu oldukça etkileşim halindedir ve son… Daha fazla bilgi edinin »

The post Pinterest Öldü mü? Blogunuza Pinterest Trafiğini Nasıl Artırırsınız? first appeared on WPBeginner.

]]>
Pinterest’in öldüğüne dair bir söylenti dolaşıyor. Ancak aylık yarım milyara yakın aktif kullanıcısıyla buna inanmak zor.

Pinterest, kullanıcıların ‘pin’ler aracılığıyla ilham verici içerikleri derleyip paylaştığı ve dünya çapındaki yaratıcıların çok çeşitli fikirlerini keşfettiği görsel bir keşif platformudur.

Pinterest kullanıcılarının çoğu oldukça etkileşim halindedir ve son istatistikler birlikte haftada 1,5 milyar pin işaretlediklerini göstermektedir. Ayrıca, sadece pasif bir şekilde akışlarında gezinmiyorlar. Birçok Pinterest kullanıcısı sorunları çözmek, ilham bulmak ve projeleri planlamak için sosyal platformu aktif olarak kullanıyor.

Tüm bunlar Pinterest’in blogunuzun görünürlüğünü artırmak, web sitenize trafik çekmek ve motive olmuş kullanıcılarla etkileşim kurmak için harika bir araç olduğunu gösteriyor. Kendi araştırmalarım ve web sitesi yönetme deneyimim de bunu doğruluyor.

Bu makalede, blog trafiğinizi büyük ölçüde artırmak için Pinterest’i nasıl kullanacağınızı göstereceğim.

Not: Bu yazı, Formidable Forms ve WP Tasty‘nin arkasındaki şirket olan Strategy11‘in kurucu ortağı Steve Wells tarafından kaleme alınmıştır. Bu, bir WordPress uzmanını deneyimlerini okuyucularımızla paylaşması için davet ettiğimiz, yayınladığımız bir uzman köşesidir.

Is Pinterest Dead? Why It's Still a Traffic Powerhouse for Bloggers

İşte bu makalede ele alacağım konuların bir listesi. En çok ilgilendiğiniz bölüme atlamak için aşağıdaki bağlantıları kullanın:

1. Pinterest İşletme Profili Oluşturun ve Optimize Edin

Blog içeriğinizi Pinterest’te tanıtmak istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey bir hesap oluşturmak ve Pinterest profilinizi görünür ve keşfedilebilir olacak şekilde optimize etmektir.

Pinterest İşletme Hesabı Oluşturun

Kaydolurken, ücretsiz bir Pinterest İşletme Hesabı için kaydolduğunuzdan emin olun.

Bu size zengin iğneler ve analizler gibi ihtiyacınız olan özellikleri sağlayacaktır. Bir işletme hesabı, ücretli reklamlar ve tanıtılan iğneler kullanarak içeriğinizi daha görünür hale getirme seçeneği de sunacaktır.

Create a Pinterest Business Account

Zaten kişisel bir Pinterest hesabınız varsa, Pinterest profilinizin sağ köşesindeki açılır menüden ‘İşletmeye dönüştür’ seçeneğini kullanarak bunu kolayca bir işletme hesabına dönüştürebilirsiniz.

Pinterest İşletme Profilinizi Optimize Edin

Ardından, keşfedilmesini kolaylaştırmak için Pinterest profilinizi optimize etmeniz gerekir. Pinterest kullanıcılarının blogunuz hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayan uygun bir profil adı ve kısa bir açıklama eklediğinizden emin olun.

Ayrıca profesyonel bir profil resmi ve başlık görseli kullandığınızdan emin olun. Marka tutarlılığı için, normalde profil resminiz olarak işletme logonuzu kullanmak en iyisidir.

Web Sitenizi Talep Edin

Son olarak, web sitenizi talep etmeniz gerekir. Bu, blogunuzun sahibi olduğunuzu gösterir, bu da size daha fazla güvenilirlik sağlar ve içeriğinizin görünürlüğünü artırır.

Claim Your Website on Pinterest

Bu, içeriğinizin Pinterest’te ne sıklıkta paylaşıldığını görmenizi sağlayacaktır. Ayrıca, Pinterest profiliniz sitenizden içerik paylaşan tüm pinlerle bağlantılı olacağından, insanlara hakkınızda daha fazla bilgiyi nerede bulabileceklerini gösterir.

Daha fazla bilgi için WordPress sitenizi Pinterest’te nasıl doğrulayacağınıza ilişkin bu kılavuza bakın.

İşte Pinterest’ten çok fazla trafik alan müşterilerimden birinin Pinterest işletme profili.

Profil resimleri, başlık resimleri ve isimleri markaya uygun ve bloglarının açık ve basit bir tanımını gösteriyorlar. Ayrıca, bunun altında, web sitelerini talep ettiklerini de görebilirsiniz.

Pinterest Business Profile Example

2. Pinterest’te Dikkat Çekici Pinler Oluşturun

Artık bir Pinterest İşletme hesabı ve profil sayfası oluşturduğunuza göre, Pinterest’te blogunuzu tanıtan içerikler eklemeye başlayabilirsiniz.

Blogunuzun Ana Kategorilerini Yansıtacak Pinterest Panoları Oluşturun

Öncelikle, içeriğinizi saklamak için bazı Pinterest panoları oluşturmanız gerekir. Bunları bir şeyleri sabitlediğiniz mantar panolar olarak düşünebilirsiniz.

Ana blog kategorilerinizin her biri için bir pano oluşturmanızı öneririm. Bu, gönderilerinizi sabitlerken hangi panoyu seçeceğinizi bilmenizi kolaylaştıracaktır.

Ardından, onlara akılda kalıcı isimler verdiğinizden ve göz alıcı bir görsel kullandığınızdan emin olun.

Yüksek Kaliteli Görsellerle Pinler Oluşturun

Pinler, Pinterest’teki görsel yer imleridir, tıpkı ilginç bir dergi kupürünü bir panoya sabitlemek gibi. Bir blog yazarı veya web sitesi sahibi olarak, blog yazılarınıza geri bağlantı veren küçük boyutlu içerik parçalarıdır.

Pinterest’in çok görsel bir platform olduğunu unutmayın, bu nedenle pinlerinizin öne çıkan yüksek kaliteli, dikkat çekici görüntüler içermesi gerekecektir. Blogunuzun markasına veya nişine uygun profesyonel, parlak ve görsel olarak çekici fotoğraflar veya grafikler hedefleyin.

Canva veya alternatiflerinden biri gibi AI veya görüntü düzenleme yazılımlarını kullanarak görüntüler oluşturabilirsiniz. Metin yerleştirmek istiyorsanız görüntü düzenleme yazılımı kullanmanız gerekecektir.

Pinterest resimlerinizi otomatik olarak ızgaralarına sığacak şekilde ölçeklendirecektir. Ben 2:3 en boy oranına sahip dikey görsellerin en iyi performansı gösterdiğini düşünüyorum ve 20 MB’tan küçük JPG görselleri öneriyorum.

İpucu: Pinterest ve diğer sosyal platformlar için resim boyutları ve en boy oranlarına ilişkin bu WPBeginner hile sayfasına bakın.

Creating a Pin on Pinterest

Ardından, bir başlık, açıklama ve bağlantı eklemeniz gerekir. Yazınızdaki başlığı ve meta açıklamayı kullanabilir veya bunları Pinterest için özelleştirebilirsiniz. Blog gönderisinin konusunu veya okumanın önemli bir faydasını vurguladığınızdan emin olun.

Bir sonraki bölümde, pinlerinizi daha keşfedilebilir hale getirmek için Pinterest SEO için nasıl optimize edebileceğinize dair favori ipuçlarımı paylaşacağım.

Blog Yazılarınızdan Meta Verileri Otomatik Olarak Çekmek için Zengin Pinleri Kullanın

Makaleler, tarifler ve ürünler için zengin pinler kullanarak Pinterest’te içerik oluştururken zaman kazanabilirsiniz. Bunlar meta verileri doğrudan bir web sitesi URL’sinden otomatik olarak çeker.

Zengin iğneler içeriğinizin öne çıkmasına ve fark edilmesine yardımcı olur. Ekstra meta veriler, kullanıcıları web sitenizi ziyaret etmeye teşvik ederek trafiğinizi artırabilir.

Örneğin, burada müşterim Pinch of Yum’dan zengin bir tarif iğnesi var. Farenizi görselin üzerine getirdiğinizde, sizi doğrudan web sitelerindeki tarife götüren bir düğme göreceksiniz.

A Rich Pin Example on Pinterest

Bu Pinterest özelliğini kullanmak için web sitenize Open Graph meta verilerini eklemeniz gerekir, böylece Pinterest ve diğer sosyal medya web siteleri WordPress gönderileriniz hakkında bilgi alabilir.

Bu oldukça teknik olabilir, bu nedenle basit bir ayarla Open Graph işaretlemesini etkinleştirebilen popüler bir WordPress SEO eklentisi olan All in One SEO‘yu kullanmanızı öneririm.

Veya bir yemek blogunuz varsa, kolayca tarif açısından zengin pinler oluşturmak için web sitenizde Tasty Recipes eklentisini de kullanabilirsiniz.

3. Pinterest SEO için Pinlerinizi ve Panolarınızı Optimize Edin

Pinterest’in kısmen sosyal medya platformu ve kısmen arama motoru olduğunu unutmayın. Bu, pinlerinizi oluştururken Pinterest SEO’yu göz önünde bulundurmanın önemli olduğu anlamına gelir.

Pinlerinizi Pinterest araması için optimize etmek, gönderilerinizi Google gibi arama motorları için optimize etmeye çok benzer. Amaç, kullanıcılar ilgili anahtar kelimeleri kullanarak Pinterest’te arama yaptığında pinlerinizin sonuçların en üstünde görünmesidir.

İşte benim en iyi ipuçlarım:

  • Blog içeriğinizi planlarken zaten çok sayıda anahtar kelime araştırması yaptınız. Aynı anahtar kelimeleri Pinterest’teki pinlerinizi ve panolarınızı optimize etmek için de kullanabilirsiniz. Bu anahtar kelimeleri pin başlıklarınıza ve açıklamalarınıza eklediğinizden emin olun.
  • Pinterest’te, birincil anahtar kelimelerinizi pin açıklamanızın ilk veya iki cümlesine eklemenizi şiddetle tavsiye ederim. Pinterest bunu arama sıralaması için dikkate alır.
  • Daha da iyisi, pin açıklamalarınızda 2-5 alakalı hashtag kullanın. Pinterest hashtag’leri anahtar kelimeler gibi hareket eder ve pinlerinizin sıralamasını iyileştirebilir. Ayrıca Pinterest’in benzer konularla ilgilenen kullanıcılara hangi içeriği önereceğine karar verirken de kullanılırlar.

Yüksek sıralamalı pinler oluşturma konusunda daha fazla ipucu görmek ister misiniz? Ekibimden en yararlı Pinterest SEO trafik sırlarını listeleyen bir yazı hazırlamalarını istedim.

4. Pinterest Topluluğuna Sürekli Katkıda Bulunun ve Etkileşim Kurun

Pinterest ile trafiği artırmak bir sprint değil, bir maratondur. Sonuçları görmek için sabır ve tutarlı çaba gerekir.

Birkaç yıl boyunca birkaç blogun Pinterest trafiğini dikkatle inceledim. Deneyimlerime göre, sonuçları görmenizin 6 ay veya daha uzun sürmesini bekleyebilirsiniz.

Bu, Pinterest’te düzenli olarak yüksek kaliteli, ilgi çekici içerik oluşturmanız ve Pinterest’teki ilgili kullanıcılarla etkileşim kurmak için zaman ayırmanız gerektiği anlamına gelir.

Blog Yazılarınızı Pinterest’te Düzenli Olarak Tanıtın

Bana sık sık Pinterest’te ideal paylaşım sıklığı soruluyor. Sihirli bir sayı yok, ancak günde 5-10 pin hedeflemenin görünürlüğü korumak için harika bir başlangıç noktası olduğunu düşünüyorum.

Bu, kendi içeriğinizin bağlantılarını ve diğer kullanıcıların ilgili pinlerini yeniden pinlemeyi içerebilir. Pinleri gün içine yaydığınızdan emin olun ve aynı blog gönderisini haftada birden fazla pinlemenizi önermiyorum, aksi takdirde spam gibi görünebilir.

Şimdi, günde 5-10 pin kulağa çok fazla iş gibi geliyor, bu nedenle müşterilerimin çoğu, toplu olarak pin oluşturmalarına ve bunları önceden planlamalarına olanak tanıyan çevrimiçi bir araç olan Tailwind gibi araçları kullanıyor.

Scheduling Pins Using Tailwind

İçeriğinizi doğrudan blogunuzdan sabitlemek için Tasty Pins eklentisini de kullanabilirsiniz.

Diğer Kullanıcıların İlgili İçeriklerini Beğenme ve Yorum Yapma

Ayrıca blogunuzun konusuyla ilgilenen Pinterest kullanıcılarıyla düzenli olarak etkileşim kurmalısınız.

Bu kullanıcılar pinlerinize yorum yapıyor olabilir, bu nedenle yorumları için teşekkür ederek ve sorularını yanıtlayarak yanıt verdiğinizden emin olun.

Ayrıca, sizinkiyle aynı anahtar kelimeleri ve etiketleri kullanan pinler arayarak benzer düşünen Pinterest kullanıcılarını bulabilir ve ardından pinlerini beğenerek ve yorum yaparak onlarla etkileşime geçebilirsiniz.

Like and Comment on Other User's Pins in Pinterest

Bu kullanıcılarla ilişki kurmak, onları profilinize ve potansiyel olarak blogunuza göz atmaya teşvik edebilir.

X’te (Twitter) retweetlemek gibi, markanızla uyumlu olduğunu ve takipçilerinizde yankı uyandırdığını düşündüğünüzde diğer kullanıcıların içeriklerini de repinleyebilirsiniz.

Bu, güven oluşturabilir ve sizi güvenilir bir bilgi kaynağı haline getirebilir çünkü sadece kendi blogunuzu tanıtmıyor veya kendi gündeminizi zorlamıyorsunuz.

Blog İçeriğinizle İlgili Grup Panolarına Katılın

Kendinizi bir otorite olarak kabul ettirmenin ve diğer Pinterest kullanıcılarıyla işbirliği yapmanın bir başka yolu da blogunuzun niş alanı etrafında grup panolarına katılmak veya oluşturmaktır.

Searching for Relevant Boards on Pinterest

Bunlar, Pinterest’te iğnelerinizi konuyla ilgilenen daha geniş bir kitleye gösterebilen paylaşılan alanlardır. İğnelerinizi gören daha fazla kullanıcı, blogunuza daha fazla trafik anlamına gelir.

5. Paylaşımı Teşvik Etmek için Blog İçeriğinizi Pinnable Yapın

İyi haber şu ki blogunuzu Pinterest’te tanıtmak için tüm işi sizin yapmanıza gerek yok. Maksimum pozlama elde etmek için, okuyucularınızın da içeriğinizi sabitlemesini kolaylaştırmanız gerekir.

Bunu yapmanın en iyi yolu resimlerinizde bir Pinterest düğmesi görüntülemektir. Bunlar, farenizi bir görselin üzerine getirdiğinizde otomatik olarak görünür.

A Pinterest Hover Button in WordPress

Pinterest gezinme düğmeleri, içeriğinizi sabitleme görevini büyük ölçüde basitleştirir. Kullanıcılar sadece düğmeye tıklar ve ardından gönderiyi hangi panoya sabitleyeceklerini seçerler.

Bu butonları web sitenize kod ekleyerek oluşturabilirsiniz. Ancak benim deneyimlerime göre çoğu kullanıcı Tasty Pins gibi bir eklenti kullanmayı daha kolay buluyor.

Eklenti sadece web sitenizdeki her resme bir Pinterest düğmesi eklemekle kalmaz. Aynı zamanda web sitenizin ziyaretçilerini Pinterest’te sizi takip etmeye davet eden bir takip kutusu da görüntüler.

Bunun yanı sıra, Tasty Pins, her bir iğnenin başlığını, açıklamasını ve stilini doğrudan WordPress editöründen özelleştirmenize ve Pinterest ile en iyi şekilde çalışan görüntü boyutlarını kullanmanıza olanak tanır.

Daha fazla seçenek için WordPress’te Pinterest “Pin It” düğmesinin nasıl ekleneceğine ilişkin WPBeginner kılavuzuna bakabilirsiniz.

6. Pinterest’in Analitik Gösterge Tablosunu Kullanarak Başarınızı Takip Edin

Ölçmediğiniz bir şeyi iyileştiremezsiniz.

Neyse ki, işletme kullanıcılarının performanslarını izlemek ve neyin işe yarayıp neyin yaramadığını belirlemek için Pinterest analizlerine erişmeleri kolaydır. Bu, maksimum trafik için pinlerinizi optimize etmek için stratejinizi zaman içinde ayarlamanıza olanak tanır.

Pinterest Analytics

Pinterest analizlerinizi dikkatlice inceleyerek, en fazla gösterim ve tıklama alan pinleri ve maksimum pin etkileşimi için günün en uygun zamanını keşfedebilirsiniz.

Daha sonra bu bilgileri Pinterest’ten gelen blog trafiğinizi artırmak için kullanabilirsiniz. Örneğin, en başarılı pin’leriniz belirli bir konu veya niş hakkındaysa, aynı konuda yazılar ve pinler oluşturmaya odaklanabilirsiniz.

Umarım bu yazı WordPress blogunuza daha fazla trafik çekmek için Pinterest’i kullanmayı düşünmenizi sağlamıştır. Ayrıca SEO trafiğinizi 6 ayda nasıl ik iye katlayacağınız ve daha fazla trafik elde etmenize yardımcı olacak en iyi WordPress eklentileri hakkındaki bu kılavuzları da görmek isteyebilirsiniz.

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

The post Pinterest Öldü mü? Blogunuza Pinterest Trafiğini Nasıl Artırırsınız? first appeared on WPBeginner.

]]>
https://www.wpbeginner.com/tr/opinion/is-pinterest-dead-how-to-supercharge-pinterest-traffic-to-your-blog/feed/ 1
WordPress .htaccess Dosyası Nasıl Düzeltilir (Başlangıç Kılavuzu) https://www.wpbeginner.com/tr/beginners-guide/how-to-fix-the-wordpress-htaccess-file/ https://www.wpbeginner.com/tr/beginners-guide/how-to-fix-the-wordpress-htaccess-file/#comments Wed, 10 Jul 2024 10:00:00 +0000 https://www.wpbeginner.com/tr/opinion/how-to-fix-the-wordpress-htaccess-file/ Web sitenizin .htaccess dosyası, perde arkasında çalışan ve sunucunuz için bir dizi talimat görevi gören küçük ama önemli bir dosyadır. Dosya, kalıcı bağlantılar ve güvenlik önlemleri gibi şeylerin nasıl işleneceğini anlatır. Ne yazık ki, bu dosya çeşitli nedenlerle bozulabilir ve kırık bağlantılar veya beyaz ölüm… Daha fazla bilgi edinin »

The post WordPress .htaccess Dosyası Nasıl Düzeltilir (Başlangıç Kılavuzu) first appeared on WPBeginner.

]]>
Web sitenizin .htaccess dosyası, perde arkasında çalışan ve sunucunuz için bir dizi talimat görevi gören küçük ama önemli bir dosyadır.

Dosya, kalıcı bağlantılar ve güvenlik önlemleri gibi şeylerin nasıl işleneceğini anlatır. Ne yazık ki, bu dosya çeşitli nedenlerle bozulabilir ve kırık bağlantılar veya beyaz ölüm ekranı gibi sorunlara yol açabilir.

WordPress sektöründeki deneyimimiz bize dosyayı düzenlemenin özellikle yeni başlayanlar için zor olabileceğini öğretti. Ancak endişelenmeyin, size dosyaya nasıl kolayca erişeceğinizi ve herhangi bir sorunu çözmek için nasıl değişiklik yapacağınızı öğreteceğiz.

Bu makalede, WordPress .htaccess dosyasını nasıl düzelteceğiniz konusunda size yol göstereceğiz.

How to fix the WordPress htaccess file

İşte bu kılavuzda ele alacağımız her şeye hızlı bir genel bakış. Herhangi bir bölüme atlamak için aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz:

.htaccess Dosyası Nedir?

.htaccess dosyası, WordPress sitenizin işleyişinde hayati bir rol oynayan gizli bir yapılandırma dosyasıdır. Esasen Apache web sunucusu için bir dizi talimattır, genellikle WordPress hosting’iniz tarafından çalıştırılan yazılımdır.

Temel işlevlerinden biri blog yazılarınız ve sayfalarınız için kullanıcı dostu URL’ ler oluşturmaktır. Bunlar uzun, şifreli dizeler yerine tarayıcı çubuğunuzda gördüğünüz temiz ve açıklayıcı adreslerdir.

Belirli dizinleri parola ile koruma veya şüpheli IP adreslerinden erişim girişimlerini engelleme gibi güvenlik önlemlerini ayarlamak için bir .htaccess dosyası da kullanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, bazı eklentiler .htaccess kullanarak sitenizin yükleme hızını artırabilecek önbellekleme uygular.

Bununla birlikte, .htaccess dosyanızın düzeltilmesi gerektiğini gösteren bazı işaretlere bakalım.

.htaccess Dosyanızın Bozuk Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

.htaccess dosyası birkaç nedenden dolayı bozulabilir. Bunun nedeni bir eklenti çakışması, yanlışlıkla yapılan düzenlemeler veya hatta bir sunucu arızası olabilir.

WordPress sitenizde .htaccess dosyasının bozuk olduğunu gösteren bazı işaretler görebilirsiniz:

  • Kırık bağlantılar: Kullanıcı hiçbir yere yönlendirilmediğinde veya garip hata mesajları gördüğünde kırık bir bağlantı oluşur.
  • Beyaz ölüm ekranı: Bu, web sitenizin boş bir beyaz ekrandan başka bir şey göstermediği durumdur.
  • Eklentiler düzgün çalışmıyor: Bazı eklentiler doğru şekilde çalışmak için .htaccess dosyasındaki belirli talimatlara dayanır, ancak bir hata nedeniyle amaçlandığı gibi çalışmazlar.

Şimdi, WordPress’te .htaccess dosyasına erişebileceğiniz ve düzenleyebileceğiniz farklı yollara bakalım.

WordPress’te .htaccess Dosyasına Nasıl Erişilir ve Düzeltilir

.htaccess dosyası web sitenizin kök dizininde bulunur. Dosyaya erişmenin ve düzenlemenin farklı yolları vardır.

Örneğin, barındırma sağlayıcısının cPanel ‘ini kullanabilir ve Dosya Yöneticisini kullanarak dosyaya erişebilirsiniz. Ayrıca bir FTP istemcisi kullanarak sitenize bağlanabilir ve farklı dosya ve klasörleri görüntüleyebilirsiniz. Başka bir yol da .htaccess dosya içeriğini görüntülemek ve düzenlemek için bir eklenti kullanmaktır.

Profesyonel İpucu:.htaccess dosyasını düzenlemeden önce, WordPress web sitenizin bir yedeğini oluşturmak en iyisidir. Bu şekilde, bir şeyler ters giderse kolayca geri yükleyebilirsiniz. Daha fazla ayrıntı için lütfen bir WordPress web sitesinin nasıl yedekleneceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

Şimdi bu yöntemlerin her birine ayrıntılı olarak bakalım.

1. Dosya Yöneticisi veya FTP İstemcisi Kullanarak .htaccess Dosyasını Düzeltin

WordPress kontrol paneline erişemiyorsanız, .htaccess dosyasını bulmak için bir Dosya Yöneticisi veya FTP hizmeti kullanabilirsiniz.

Başlamak için WordPress barındırma hizmetinizin cPanel’ini açabilirsiniz. Örneğin, Bluehost‘ta web sitesi ayarlarını açabilirsiniz.

Opening Bluehost's website settings

Bundan sonra, ‘Gelişmiş’ sekmesine geçmeniz gerekecektir.

Buradan, ‘cPanel’ seçeneğine ilerleyin ve ‘Yönet’ düğmesine tıklayın.

Bluehost advanced cPanel

cPanel açıldıktan sonra, ‘Dosyalar’ bölümüne gidebilirsiniz.

Devam edin ve ‘Dosya Yöneticisi’ seçeneğine tıklayın.

Open file manager in cpanel

Ardından, web sitenizde farklı dosya ve klasörler göreceksiniz.

.htaccess dosyası public_html klasöründe bulunur. Soldaki menüden klasörü açın ve .htaccess dosyasını bulmak için aşağı kaydırın.

View and edit .htaccess file in file manager

Daha sonra .htaccess dosyasına sağ tıklayabilir ve herhangi bir sorunu düzeltmek için ‘Düzenle’ seçeneğini seçebilirsiniz.

Not:.htaccess dosyanızı bulamıyorsanız, WordPress’te .htaccess dosyasının nasıl bulunacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

Ardından, düzenlemeden önce orijinal dosyayı yedeklemeniz konusunda sizi uyaran bir açılır pencere açılacaktır. Devam edin ve ‘Düzenle’ düğmesine tıklayın.

Edit warning message htaccess

Bir sonraki ekranda .htaccess dosya düzenleyicisini göreceksiniz.

Burada değişiklikler yapabilir ve dosyayı düzeltebilirsiniz. Örneğin, hatalara neden olabilecek herhangi bir yazım hatası, yanlış sözdizimi veya uyumsuz kod olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Edit htaccess file in file manager editor

Alternatif olarak, bir FTP (dosya aktarım protokolü) istemcisi kullanmak dosyaya erişmek için başka bir seçenektir.

Dosyayı kök dizinde bulabilirsiniz. .htaccess dosyasına sağ tıklayın ve ‘Görüntüle/Düzenle’ seçeneğine tıklayın.

View of Edit the .htaccess File Using an FTP Client

Daha önce FTP kullanmadıysanız, lütfen WordPress’e dosya yüklemek için FTP’nin nasıl kullanılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

Daha sonra dosyayı bilgisayarınızdaki not defteri yazılımında düzenleyebilirsiniz.

The WordPress .htaccess file

.htaccess dosyasını düzelttikten sonra, FTP hizmetini kullanarak dosyayı kök dizine geri yükleyebilirsiniz.

2. Bir Eklenti Kullanarak .htaccess Dosyasını Düzeltin

WordPress kontrol panelini görüntüleyebiliyorsanız, .htaccess dosyasına erişmenin ve düzenlemenin bir başka yolu da All in One SEO (AIOSEO) gibi bir eklenti kullanmaktır.

WordPress için en iyi SEO eklentisidir. Herhangi bir teknik bilgi olmadan sitenizi arama motorları için optimize etmenize yardımcı olur. Eklenti, robots.txt editörü, .htaccess editörü, veritabanı araçları ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli araçlar sunar.

Başlamak için AIOSEO eklentisini yüklemeniz ve etkinleştirmeniz gerekir. Yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmenin ardından, karşılama ekranını ve AIOSEO kurulum sihirbazını göreceksiniz. Sadece ‘Başlayalım’ düğmesine tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin.

AIOSEO Setup Wizard

Daha fazla ayrıntı için lütfen WordPress için All in One SEO’nun doğru şekilde nasıl kurulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

Ardından, WordPress yönetici panelinden All in One SEO ” Araçlar ‘a gidebilir ve dosyanın içeriğini düzenlemek için ‘.htaccess Düzenleyici’ sekmesine geçebilirsiniz.

Editing .htaccess File Using All in One SEO

Değişiklikleri yaptıktan ve dosyayı düzelttikten sonra, üstteki ‘Değişiklikleri Kaydet’ düğmesine tıklamanız yeterlidir.

WordPress .htaccess Dosyasında Düzeltilmesi Gereken Yaygın Sorunlar

Artık .htaccess dosyasını nerede bulacağınızı ve nasıl düzenleyeceğinizi bildiğinize göre, dosyada düzeltebileceğiniz farklı sorunlara bakalım.

1. 500 Dahili Sunucu Hatasını Düzeltme

WordPress’te 500 dahili sunucu hatası, sunucunun beklenmedik bir sorunla karşılaştığını ve isteğinizi yerine getiremediğini belirten genel bir hata mesajıdır. Bu, web sitenizden bir şeylerin yanlış gittiğini söyleyen şifreli bir mesaj gibidir, ancak ne olduğu hakkında belirli ayrıntılar vermez.

Hata mesajı, sitenizin kullandığı web sunucusu yazılımına(Nginx veya Apache) bağlı olarak da farklı görünür. Örneğin, Ngnix ve Google Chrome kullanırken nasıl göründüğü aşağıda verilmiştir.

Google Chrome http 500 error

Bu hataya bozuk bir .htaccess dosyası neden olabilir. Mevcut dosyayı yenisiyle değiştirerek hatayı düzeltebilirsiniz.

Bir FTP istemcisi kullanarak web sitenizin kök klasörüne erişmeniz yeterlidir. Ardından, mevcut .htaccess dosyasını yeniden adlandırın, böylece yedek olarak kullanılabilir ve WordPress bunu tanıyamaz. Bundan sonra, dizinde yeni bir dosya oluşturun ve ‘.htaccess’ dosyası olarak adlandırın.

Create new htaccess file

Şimdi yeni dosyayı açın ve düzenleyin.

Devam edin ve aşağıdaki kodu dosyaya girin:

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress

Daha fazla ayrıntı için lütfen WordPress’te 500 dahili sunucu hatasının nasıl düzeltileceğine ilişkin eksiksiz kılavuzumuza bakın.

2. Çok Fazla Yönlendirme Hatası Sorununu Düzeltme

‘Çok fazla yönlendirme hatası’ genellikle WordPress’teki yanlış yapılandırılmış bir yeniden yönlendirme sorunu nedeniyle oluşur. Bu bir yeniden yönlendirme döngüsüne yol açar ve web tarayıcısında bu hatayı görürsünüz.

Too many redirects error

Bu sorunu çözmenin yollarından biri kök dizindeki .htaccess dosyasını sıfırlamaktır.

Öncelikle, bir FTP istemcisi veya Dosya Yöneticisi kullanarak sitenizin kök dizinini ziyaret etmeniz gerekir. Ardından, .htaccess dosyasını bulun ve silin. Şimdi, yönlendirme hatasının düzelip düzelmediğini görmek için web sitenizi ziyaret etmeyi deneyin.

.htacess dosyasını kaldırdığınız için yeniden oluşturmanız gerekir. WordPress sizin için otomatik olarak bir tane oluşturur. Oluşturduğundan emin olmak için WordPress kontrol panelinden Ayarlar ” Kalıcı Bağlantılar sayfasını ziyaret edin ve en alttaki ‘Değişiklikleri Kaydet’ düğmesine tıklayın.

Check Permalinks

Sorunu çözmenin daha fazla yolunu öğrenmek için lütfen WordPress’te çok fazla yönlendirme hatası sorununun nasıl çözüleceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

3. 404 Hatası Döndüren Gönderileri Düzeltme

.htaccess dosyası aracılığıyla düzeltebileceğiniz bir diğer sorun da 404 hatası döndüren gönderilerdir. Genellikle, bozuk veya eksik bir .htaccess dosyası bu hataya neden olabilir.

Bu sorunu çözmek için dosyayı kök dizinden güncellemeniz ve dosya izinlerini değiştirmeniz gerekir. Bir FTP istemcisi kullanarak dosyayı bulun, dosyaya sağ tıklayın ve ardından ‘Dosya izinleri’ seçeneğini seçin.

.htaccess file permissions

Ardından, .htaccess dosyası için değiştirilecek farklı ayarlar göreceksiniz.

Devam edin ve izinlerini değiştirerek ve ‘Sayısal değer’ kutusuna ‘666’ girerek dosyayı yazılabilir hale getirin. Bu işlem tamamlandıktan sonra ‘Tamam’ düğmesine tıklayın.

Change file attributes for the .htaccess file to 666

Sorunu çözmenin daha fazla yolu ve tam adımlar için 404 hatası döndüren WordPress gönderilerini düzeltme kılavuzumuza göz atmak isteyebilirsiniz.

Sitenizde oluşabilecek başka birçok hata vardır ve .htaccess dosyasını düzeltmeniz gerekebilir. En yaygın WordPress hataları ve bunların nasıl düzeltileceğine ilişkin tam listemize bakın.

Bonus: Bir WordPress Destek Ajansı Kiralayın

Bir .htaccess dosyasıyla çalışmak bazen kod düzenlemeyi içerdiğinden zor olabilir ve dosyaya erişmek yeni başlayanlar için stresli olabilir.

İşte bu noktada bir WordPress bakım ve destek ajansı size yardımcı olabilir. .htaccess dosyasını düzeltebilecek ve sizin için her şeyi halledebilecek WordPress uzmanlarını işe alabilirsiniz.

Örneğin, Premium WordPress Destek Hizmetleri sunuyoruz. Tek seferlik bir ücret karşılığında uzmanlarımız, .htaccess ile ilgili sorunlar da dahil olmak üzere web sitenizdeki hataları ve diğer sorunları düzeltebilir.

WordPress Support Service

Alternatif olarak, sürekli yardım arıyorsanız, WPBeginner Pro Bakım Hizmetlerimiz daha uygun olabilir.

WordPress ile 100.000’den fazla kullanıcıya yardımcı olmuş ve sitelerini düzeltmiş 16 yılı aşkın deneyime sahibiz.

WPBeginner Pro Maintenance Services

Profesyonellerden oluşan ekibimiz, sitenizin düzgün çalışmasını sağlamak için 7/24 hizmetinizdedir. Ziyaretçilerinizin harika bir web sitesi deneyimi yaşaması için .htaccess dosyasının doğru yapılandırılıp yapılandırılmadığını veya neyin düzeltilmesi gerektiğini kontrol edeceğiz.

Ayrıca yedeklemeler, güvenlik güncellemeleri, eklenti sorun giderme, tema özelleştirme ve isteğe bağlı destek gibi temel bakım görevlerine de erişebileceksiniz.

WordPress web siteniz için başka hizmetler de alabilirsiniz. WPBeginner Pro Hizmetlerinin tam listesine bakın.

WordPress .htaccess Dosyası için Ek Kaynaklar

Umarız bu makale WordPress .htaccess dosyasını nasıl düzelteceğinizi öğrenmenize yardımcı olmuştur. Ayrıca e-ticaret bakım ipuçları kılavuzumuzu ve en iyi WordPress destek ajansları uzman seçimimizi görmek isteyebilirsiniz.

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

The post WordPress .htaccess Dosyası Nasıl Düzeltilir (Başlangıç Kılavuzu) first appeared on WPBeginner.

]]>
https://www.wpbeginner.com/tr/beginners-guide/how-to-fix-the-wordpress-htaccess-file/feed/ 1